luni, 18 aprilie 2011

Prolog

-Se poate mai incet?am intrebat mimand frica.

-Nu!au strigat toate trei in cor.

-O singura data in viata ma marit si am dreptul de a ma distra cu voi in ultima zi de burlaca. Mi-a strigat Jules.

-Si in plus cine stie ce dracu face viitoru’ tau sot deseara la petrecere? A intaratat-o Kim.

-Hei, nu te lega de el!l-a aparat mica mea roscata.

Desi eram singura care inca nu avea pe nimeni, imi placea sa ma distrez cu grupul nebunelor din care faceam parte. Daila era singura deja maritata de un an, probabil fiind si cea mai curajoasa dintre noi. Iar Kim era genul de fata care schimba barbatii ca pe sosete si nu dadea doi bani pe o relatie. Ne sprijinea mereu cand venea vorba de vreo nebunie si mentinea tot timpul prietenia noastra activa si amuzanta. Jules numai ce isi luase inima in dinti pentru a-i rosti un „da” raspicat lui Coen, care o ceruse in casatorie chiar de ziua ei.

Logic vorbind, numai Kim fusese in stare sa ne convinga pe toate sa realizam o escapada de o noapte pentru a sarbatori ca intre fete in Las Vegas ultimele ore de domnisoara ale lui Jules.

Si pentru ca entuziasmul si emotiile se instalasera deja in mintea roscatei, accelera la maxim decapotabila cu care pornisem la drum. Ma multumeam cu faptul ca ma lasasera pe mine sa fac cd-urile cu muzica.

De obicei adoram plimbarile de acel gen, dar nu mi se parea nimic placut in a stii ca esti singura care ai ramas fara pereche. Kim nu stia pe care din cei 20 de iubiti sa il aleaga pentru a o insoti la nunta, iar Daila venea cu arhitectul ei- Jeff. Uneori ma intrebam daca putea oare prietena mea sa-mi imprumute vreunul in schimbul unei sume de bani.

Am oftat, prefacandu-ma ca mesteresc ceva la telefon. Fetele probabil nici nu sesizasera pentru ca fredonau versurile lui Tim Berg, din Seek Bromance. Nu vroiam sa par patetica si nici sa o incarc mintal pe Jules cu melodramatismele mele asa ca am incercat sa-mi revin, dansand cu Daila pe bancheta din spate.

M-am trezit insa din frenezie in momentul in care Jules a pus o frana de toata frumusetea.

-Ce Dumnezeului…?am intrebat incruntata.

Kim tocmai isi coborase provocator ochelarii pe nas. Era clar…barbati la orizont.

-Taci, Annabella! Trebuie sa le aud miscarile, pline de masculinitate!mi-a soptit Kim ca si cum ar fi un pradator in perioada de imperechere.

Am ras scurt, dupa care mi-am facut curaj si am sarit peste portiera masinii.Odata si odata trebuia sa fac o prostie.

M-am indreptat ferm cu cizmulitele mele scurte de cowboy catre masina parcata pe marginea drumului. Parea in perfecta functiune, mai ales ca era geep, dar m-am gasit ghizdava sa ajung la destinatie.

Statea rezemat de ea un tip inalt, saten si bine facut cu mainile incruncisate.

-Va grabiti azi?a intrebat nerealizand prezenta noastra.

-E greu!a strigat inca unul din dreptul portbagajului.

Nici macar atunci nu am realizat ce ma astepta, caci eram prea sigura pe mine. Sau probabil gura de whiskey ce o bausem cu un ceas mai inainte isi facea efectul.

M-am panicat insa in momentul in care am zarit mana unei persoane atarnand afara din masina. Am inspirat adanc si am facut stanga imprejur, incercad sa nu fac zgomot. Poate aveam vreo sansa sa scap de acei criminali. Dar cum un ghinion nu vine niciodata singur, nebuna de Kim s-a gasit sa ma strige din masina, incuranjandu-ma:

-Hai fricoaso ca nu te manaca nimeni!

-Ba eu cred ca da…am soptit mai mult pentru mine.

Am strans din ochi, spunand o rugaciune in gand. Speram sa se faca o minune si sa nu-mi fi auzit prietena nesabuita.

-Hei, tu! Stai pe loc!mi-a ordonat tipul cel inalt. Baieti, repede! A strigat catre cei ce-l insoteau. Pune-ti mana pe ea! M-am gandit in acel moment sa o rup la fuga, dar nu aveam nicio sansa sa o conving pe Jules in mai putin de trei secunde sa porneasca in tromba pentru ca ma aleargau patru criminali, asa ca am ramas pe loc. M-am intors zambind si mi-am pus mainile in sold.

-Nu plec nicaieri, i-am raspuns ca si cum nici nu-l auzisem cum ordonase capturarea mea.

-Fii sigura de asta, s-a grabit sa-mi raspunda.

-Stai!am spus venindu-mi o idee. Nu te grabi sa ma legi sau ceva de genul asta. Cel putin nu de fata cu fetele. O sa-si dea seama ca ceva nu e in regula. Nu aveti timp sa le prindeti asa ca o sa fuga, o sa va denunte la politie pentru ca cel putin pe tine te-au vazut. Am aratat catre satenul care ma privea ganditor. Lasa-ma sa le fac sa creada ca vreau sa raman de bunavoie cu voi si in felul asta…

-Ai de gand sa mai vorbesti mult?

-Ha? Chiar nu ascultase nimic din ceea ce ma chinuiam sa explic.

-Nu esti in situatia in care poti negocia. Pune-ti mana pe ele, dar intr-un mod subtil pentru a nu va scapa. Si aici me refer la cheia din contact.

Am deschis gura sa tip la Jules pentru a porni masina, dar tipul ala infricosator m-a facut sa o inchid la loc.

-Sa nu te gandesti sa le avertizezi pentru ca te vei trezi cu un glont in cap.

Inima incepuse sa-mi bata accelerat. Acele clipe erau critice si nu mai trecusem in viata mea prin asa ceva. Nu stiam ce sa fac, cum sa reactionez.Am dat din cap in semn de aprobare.Poate scapam cu viata.

Ma simteam atat de neputincioasa si imi venea sa plang ca din cauza prostiei mele cele mai fericite momente ale lui Jules aveau sa se transforme intr-o tragedie. Nici macar nu mai puneam la socoteala moartea sigura ce ne astepta.

Imi auzeam prietene tipand si nu puteam sa fac nimic. Ne-au legat pe toate patru fara nicio sansa de evadare. Eu si Kim fusesem impinse in geep, pornind supravegheate de pe locurile din fata de tipul saten si inca unul dintre acele matahale. Jules si Daila zaceau in decapotabila ce urma sa fie condusa de ceilalti doi.

-Duceti-l la vreo cativa metri de sosea. Le-a ordonat satenul, ce parea a fi seful lor.

M-a trecut un fior in momentul in care am zarit in oglinda retrovizoare corpul unui barbat, ce zacea pe marginea drumului.

11 comentarii:

  1. Wow!
    Evoluezi atat de mult! Povestea asta a inceput magnific.
    Inca sunt in priza dupa o asemenea parte de inceput.
    Un prolog foarte bun, presimt o poveste incediara.
    Sunt foarte curioasa daca va fi o poveste cu Ian [:X] sau ceva personal.
    Astept curioasa primul capitol aici si urmatorul capitol la cealalta poveste.
    wfl,miku

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult:*, dar si eu astept ceva de la tine si vad ca nu-ti faci vorba :-w.

    RăspundețiȘtergere
  3. Stiu, stiu...doar ca nu am reusit sa scriu pentru ca fiecare data cand incercam sa scriu se gasea cineva sa ma intrerupa. Imi iau un caiet si incerc sa scriu live:)) si probabil nu voi reusi sa scriu mare lucru pentru ca niciodata nu am scris pe caiet.
    wfl,miku

    RăspundețiȘtergere
  4. Sper ca nu m-am numarat printre acele persoane:-s.Nu de alta dar as fi complotat impotriva mea:)) pentru ca astept primul capitol.

    RăspundețiȘtergere
  5. Recunosc ca m-au trecut fiori la final. Sunt foarte curioasa cine sunt acei barbati, si ce au de gand sa le faca. Astept cu nerabdrare primul capitol. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  6. Wooow!!!!!Mor de nerabdare sa vad continuarea!!!!
    Deja m-am indragostit de el!!!!!
    Esti geniala,stiai?Normal ca stiai!!!!
    Bafta la scris pentru amundoua.
    Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu, pentru povestile tale nici nu se pune problema, citesc oricand. Daca ai stii cum stateam intr-o zi cu telefonul in fata sa vad daca ai mai pus ceva. [eram din nefericire la tara si singura sursa de net era telefonul:))]
    Apropo, iti aduci aminte de Vampire Love? Am recitit-o zilele trecute si [poti sa crezi ca au trecut 3 ani de atunci?] am descoperit ca cineva a scris ceva fix cu aceleasi idei. Avand in vedere ca persoana in cauza nu scrie cine stie ce, suntcalma. Serios acum, chiar atat de prostesc, sa copiezi niste idei reale. Unde-i originalitatea aia care da pe afara cand se presupune ca vrei sa scrii?
    In fine, chiar acum ma apuc de poveste.
    wfl,miku

    RăspundețiȘtergere
  8. Sunt dezamagita de mine pentru ca nu-mi aduc aminte despre ce era vorba in Vampire Love. Avand in vedere ca au trecut 3 ani, ma ascund in spatele acestui motiv. Aminteste-mi, te rog!

    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  9. primul lucru pe care l-am observat inca din prolog este faptul ca tu ai o manie pentru numele astea kilometrice... si neaparat sa inceapa cu A .....
    Ideea este geniala , plus ca ai o modalitate de a scrie mirifica ... nu m-as mai saruta de citit...
    sper doar ca vei posta cat mai repede .......

    XoXo riri

    RăspundețiȘtergere
  10. Da chiar am o manie:)) si sper sa am timp sa postez repede.

    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  11. Cand pui umatorul capitol??
    Cine sunt personajele?? :x
    Bafta la scris in continuare ..
    - xoxo Maddie.

    RăspundețiȘtergere